In onze slagerij in Zoetermeer krijgen wij zo nu en dan vegetariërs over de vloer. Het blijkt dat de groep vegetariërs best groot is. De groep vegetariërs en veganisten groeit gestaag door. Desondanks eet 96% van de Nederlanders regelmatig vlees, in welke hoeveelheid dan ook. Omdat wij ook wel eens vegetarische mensen in de slagerij …
Tips om vlees langer goed te houden
Ook in Zoetermeer is het voorjaar weer begonnen, zelfs in onze slagerij. Voor de gemiddelde Nederlander is de zomer datgene waar ze het hele jaar naar toe leven. Voor vlees is deze warme periode wat minder fijn. Door de hogere temperaturen kan het nog wel eens mis gaan met de houdbaarheid van de producten, met …
Vijf redenen om naar de slager te gaan
Tegenwoordig haalt bijna iedereen zijn vlees in de supermarkt. Er wordt dan gezegd dat het zo makkelijk is. Dat kan ik prima begrijpen, we leven in een haastige tijd. Misschien is het dan een goed idee om het wat langzamer aan te doen, zodat je dan toch naar de slager kan gaan. Ik geef je …
Een dag achter de schermen bij de slager in Zoetermeer
Een dag in het leven van een slagerij uit Zoetermeer De dag begint met vogels en wekkers Het is 5:15. Buiten maken een paar vogels een enorm lawaai. Geïrriteerd probeer ik toch maar weer in slaap te vallen, want over een uur gaat de wekker weer. En daar gaat ie; de wekker. Uit bed, aankleden, …
Hoe je een barbecue laat slagen
Bassie zonder Adriaan Wat is een barbecue zonder vlees? Een beetje zoals Bassie zonder Adriaan. Ze zijn als individu wel leuk, maar als duo maken ze elkaar compleet. Wat voor soort vlees u op de barbecue wilt, hangt van u af. Wilt u rund, varken of kip? Of toch lam? Kalf misschien? En als u …
Waarom wij beter zijn dan de concurrent…
Timmers & Zn. is een exclusief concept voor onze slagerij in Zoetermeer. Verzonnen en uitgevoerd door de familie Timmers zelf. Wij hebben nog niet echt een naam voor onszelf opgebouwd in ons korte bestaan. Tuurlijk, we hebben een gigantisch drukke opening gehad, maar we zijn er nog lang niet. We zijn niet de grootste slagerij …
Kip ik heb je (letterlijk)!
Zo nu en dan krijg je de kans om iets bijzonders te doen. Een kans die je wel móet aanpakken. Naast de kans die wij hebben gekregen om een nieuwe winkel te openen, kwam er gisteren nog zo’n kans op ons pad wat betreft een kip… Het is 8 mei, een mooie dinsdagochtend. Druk bezig …
Boer trouwt met koe
Als slagerij verkopen wij natuurlijk vlees. En dat vlees komt ergens vandaan, namelijk van een dier. Wij, als slagerij, willen dat dit dier een mooi leven heeft gehad van begin tot eind, en geen seconde stress kent. En hoe komen we daar achter? Door het met eigen ogen te gaan zien en de verhalen van …
De kip kerrie van oma Skip
Jamie is 23, woonachtig in Zoetermeer, samen met Robin. Met een schoonfamilie die werkt in de slagerij heb je altijd lekker eten in de buurt, maar er is één gerecht die zelfs slagers nooit zouden kunnen namaken… Jamie, wie is dat bij jou? Mijn oma Skip. Skip is afgeleid van Skippie, hun hond (die er …
Procureur gaat op date
Vandaag gaan procureur en gekleurde wortelen op date. Op het begin was ik sceptisch over deze combinatie. Groenten zijn sowieso niet echt mijn ding, laat staan wortelen. Toch besloten we dit recept thuis uit te proberen. Mijn sceptische houding verdween al snel toen ik de eerste hap nam. Wat was het lekker! In een mum …